
2000 yılında İzmir’de doğdu. Piyanoya 6 yaşında Ayşe Yavaş ile başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Aslı Tuncay’ın önce 9 yaşında yarı zamanlı, 11 yaşından itibaren de D.E.Ü. Devlet Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Ortaokulu sınavlarını 1.’likle kazanarak tam zamanlı öğrencisi oldu. İlk solo resitalini 14 yaşında İzmir Türk-Amerikan Derneği’nde verdi. Şu anda çalışmalarını Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde Hochschule für Musik Trossingen’de Prof. Tomislav Baynov ile sürdürmektedir.
Henüz 10 yaşındayken İzmir Ulusal Sanat Projeleri Piyano Yarışması 1.’lik ve Grand Prix ödüllerini aldı. 14 yaşında Yamaha Europe Piyano Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Aynı sene Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde düzenlenen “Richard Strauss” yarışmasında finale kalan en genç yarışmacı olarak Türkiye’yi temsil etti. Yakın zamanda kazandığı ödüller arasında DAAD Ödülü (2022) ve Bulgaristan Tryavna Sanat Festivali Uluslararası Piyano Yarışması 1.’liği (2020) başta geliyor. Bunların yanında Almanya, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen yarışmalardan dereceler ile döndü.
Kompozisyon ve oda müziği alanındaki başarılarından başta gelenler: BESOM Derneğinin Cumhuriyetin 100. yılı onuruna düzenlediği Piyano İçin Çocuk Parçaları Beste Yarışması’nda 2.lik ödülü aldı. (2023) Yamaha İtalya’nın düzenlediği Disklavier Besteciler Yarışması’nda (2021) otomatik piyano için Aksak Ölçüde NeoCapriccio bestesi ile 46 besteci arasından finale kalan 6 besteciden en genci oldu. Almanya’da Kulturfabrik Kesselhaus’ta düzenlenen İnovatif Konser Formatları Yarışması’nda (2022) oda müziği topluluğuyla seslendirdiği Intermorphoses eseri ile 1.lik ödülünü aldı.
7 yaşından beri Amerika (New York), Almanya (Schlitz, Trossingen, Marktoberdorf, Hammelburg, Reutlingen), Avusturya (Salzburg) dahil olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konser ve solo resitallerde çaldı. İdil Biret’in Ayvalık AIMA’daki ustalık sınıfı çalışmalarına 7 yıl boyunca katıldı ve 2017 yılında Biret’in seçtiği dört öğrenciden biri olarak Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin sezon açılış konserinde Biret ile sahneyi paylaştı.
13 yaşından itibaren aktif şekilde sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya başladı. İzmir Inner Wheel Derneği ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile yapılan bir projede verdiği resitalin geliri ile Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kendi adına bir kütüphane kuruldu ve okula bir atölye odası yapıldı. Birinci ve İkinci Müziğin Umuda Dokunuşu projelerinin bağış konserlerinde gönüllü olarak yer aldı. 2022’de DAAD tarafından kültürlerarası çalışmaları ödüllendirildi.
2009’da kabul edildiği üstün zekalı/yetenekli çocuklara özel eğitim veren devlet kurumu BİLSEM için resmî okul marşının sözlerini yazdı ve besteledi. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilip onaylanan marş okulun resmî marşı haline geldi. – TRT Radyo 3, Borusan Klasik, ve birçok yerel radyo kanalında programlara katıldı, performansları ve kompozisyon çalışmaları seslendirildi. – 15 yaşındayken Andante Klasik Müzik Dergisi genel yayın yönetmeni Serhan Bali’den gelen bir teklifle 2015 yılından bugüne kadar Andante dergisinde yazıları yayınlanmaktadır.
İdil Biret, Fazıl Say, Emre Elivar, Gökhan Aybulus, Gülsin Onay, Muhiddin Dürrüoğlu ve Özgür Aydın gibi duayen Türk piyanistlerin yanında Prof. Grigory Gruzman, Prof. Rolf Plagge, Prof. William Fong, Prof. Uta Weyand, Jean-Bernard Pommier, Mikhail Voskresensky, Prof. Valerian Shiukashvili, Edna Golandsky gibi bir çok piyanistin ustalık sınıfına katıldı, yurtiçi ve yurtdışındaki konserlerinde yer aldı.